Scroll Top

Frykter folk havner på gata

BOSTEDSLØSE KAN RAMMES HARDT AV DE NYE CORONATILTAKENE, IFØLGE KIRKENS BYMISJON. PETTER «UTELIGGER» NYQUIST ER BEKYMRET FOR DE VANSKELIGSTILTE I SAMFUNNET

Bostedsløse kan rammes hardt av de nye coronatiltakene, ifølge Kirkens Bymisjon. Petter «Uteligger» Nyquist er bekymret for de vanskeligstilte i samfunnet.

Helsemyndighetene kom torsdag med nye, strenge tiltak for å stanse den pågående coronasmitten i Norge. Etter FHIs anbefalinger, stenger blant annet Kirkens Bymisjon deler av sin virksomhet.

– Vi stenger der det ikke er snakk om liv og helse. Situasjonen vurderes fra time til time. Noen av dem som rammes hardest, er de bostedsløse, sier Adelheid Firing Hvambsal, generalsekretær i Kirkens Bymisjon, til Dagbladet.

Petter Nyquist, bedre kjent under tilnavnet «Petter Uteligger», er blant dem som bekymrer seg litt ekstra for de vanskeligstilte i samfunnet.

Gjennom sitt engasjement for folk med rusutfordringer kjenner han selv mange av dem.

– Jeg snakket blant annet med en jeg kjenner i Trondheim fredag kveld. Han er tilknyttet Dagsverket i byen, som er et arbeidstilbud for personer som har eller har hatt rusproblemer. Dette er ett av mange tilbud som har stor betydning for brukerne som nå forsvinner, og det kan i tillegg føre til at slike personer mister den nødvendige omsorgen de trenger, sier han til Dagbladet.

Ensomhet og tankekjør

Firing Hvambsal forteller at de har begynt å oppsøke de besøkende direkte, i stedet for å samle dem på ett sted. De forbereder seg på en langvarig situasjon.

– Veldig mange av våre brukere og gjester er sårbare fra før, sier hun.

– Kan folk havne på gata?

– Ja, i ytterste konsekvens. Når ikke mange kan sove sammen, kan det bli tilfelle. Det har ikke skjedd ennå, men det er en trussel.

Nyquist mener det kan bli ekstra vanskelig for folk med utfordringer i tiden framover, da de kan miste mye av den sosiale plattformen og inntekt de er avhengig av, som følge av myndighetenes tiltak.

– Men det er en ekstraordinær situasjon vi er i med nødvendige tiltak fra myndighetene, som får konsekvenser for hele samfunnet, medgir han.

TRYKK HER for å lese resten av artikkelen.

 
Publisert
Sist oppdatert
error: Dette innholdet er beskyttet
Personvernpreferanser
Når du besøker nettstedet vårt, kan det lagres informasjon gjennom nettleseren din fra bestemte tjenester, vanligvis i form av informasjonskapsler. Her kan du endre personverninnstillingene dine. Vær oppmerksom på at blokkering av noen typer informasjonskapsler kan påvirke opplevelsen din på nettstedet vårt og tjenestene vi tilbyr.